Apotheose ZLU voor Comb. Leijs-Geerings

2024 Zal de geschiedenis in gaan als het seizoen van de wisselvallige weersomstandigheden en ……wachten, hééél lang wachten. Deze keer werd de lossing voorzien op maandag 5 augustus, ondanks nog wat gekibbel van ons vaderlandse demissionaire bestuur van de ZLU bij Entente Belge, de inrichter van Perpignan. Ze kregen 0 op request, m.i. terecht gezien de perfecte voorspellingen voor maandag en dinsdag.
De zon zal nauwelijks vol aan de hemel hebben gestaan toen het startschot om 7.00 uur werd afgeschoten. Ruim 14.000 duiven van het kruim van de Westeuropese fondelite verdwenen in rap tempo als stippen aan de horizon, op weg naar huis. Pakweg een 170 duiven arriveerden er dezelfde avond in Frankrijk, hier deed België er nog een 100 bovenop om tot slot met een gering aantal van 7 aankomsten in Nederland de nacht in te gaan.
Zeeuws-Vlaanderen had de 2 snelste duiven van deze laatste editie van ZLU Perpignan onder hun gelederen, de overvlucht bleek op deze maandagavond op voorhand geklopt te zijn. Gelukkig voor hen werd e.e.a. de volgende dag weer glad gestreken. Twee duiven vielen er binnen de grenzen van onze provincie, de bronzen plak was op deze Perpignan weggelegd voor Eric Leijs en Marion Geerings uit het naburige Ossendrecht.

Voorlopig is en blijft dit het laatste vluchtverslag van uw IFC, we gaan het ‘stille seizoen’ in met heel veel onzekerheden v.w.b. ons spelletje op de internationale marathonvluchten. Wie gaat de honneurs waarnemen van de ZLU en wat zal onze rol daarin zijn, komt de logistiek te liggen bij de afdelingen, moet er een alliantie aangegaan worden met de inkorfcentra voor middaglossingen of gaan we op de oude voet door? Veel vragen die hopelijk de komende maanden beantwoord gaan worden, want we zijn nu eenmaal allemaal gebaat bij toekomstperspectief.
Ons IFC had 338 duiven aan de startstreep staan, 23 coaches hadden dit prachtige aantal bijeengebracht. Zoals bovenstaand vermeld wisten 2 Brabantse duiven ’s avonds hun hok te bereiken, een prestatie van formaat. Nog meer glans krijgt deze suprematie als ik u vertel dat dit 2 duiven uit ons eigen IFC zijn. Als 1e prijswinnaar kunnen we de Combinatie Leijs-Geerings uit Ossendrecht afvlaggen, Eric klokt zijn blauwwitpen om 21.05.19 uur op een afstand van 954 km behaalde deze klepper een snelheid van 1129 mpm en speelt hiermee de 3e prijs nationaal en is glansrijk overwinnaar van de Brabantse Superleague. Internationaal staat deze Ossendrechtse combinatie op de 6e plaats, na een ijzersterke uitslag op Bergerac vorige week is dit toch echt de kers op de taart van het vliegseizoen 2024. Eric en Marion, dit heugelijke feit is jullie van harte gegund, geniet ervan, het bijhorende ‘boske bloemen’ was voor jullie. PROFICIAT.
De tweede duif, geconstateerd om 21.42 uur zat in De Heen bij ons aller Piet de Jong. Piet en moeder Joke zagen hun 2e getekende uit de schemerende lucht een duikvlucht maken naar zijn hok. Ze wisten gelijk dat ze een keivroege duif hadden geklokt, er stond immers nog maar een enkele duif op de meldingssite van de ZLU. Zo’n opsteker op het eind van het seizoen kun je heel de winter op teren. De volgende morgen om 6.21 uur was het opnieuw bingo en was nummer 9 van de 9 present, die ook nog de 4e plaats voor zijn baas wist veilig te stellen. Piet en Joke, onze felicitaties voor dit buitengewone succes.
Van De Heen naar Nieuw-Vossemeer is hemelsbreed in een enkele kilometer overbrugd. Hier zat ’s morgens om 6.12 uur bij Martha van Geel de vroegste duif van ons IFC. Met 54 duiven mee won Martha 3 – 8 – 11 – 19 – 23 – 24 – 25 – 26 – 28 -38 – 40 – 46 – 48 – 52 – 53 – 59 enz. Niet minder dan 27 duiven wisten zich in de uitslag te vliegen. In november zullen we haar opnieuw huldigen als generaal van ons IFC, een ereplaats die ze met verve heeft verdiend. Onze felicitaties gaan dan ook dubbel en dwars uit naar Martha und Heinz.

De gratis prijzen zijn deze week weggelegd voor: Leijs-Geerings bloemetje, foto overwinnaar en een fles wijn. De tweede fles wijn is voor Belleter-de Weerd, het taartje wordt gebakken voor Leon Roks, de voerbon gaat naar A. Hereijgers. Vluchtsponsor was veilingsite Toppigeons, Philip Geerdink wint €50,-, Belleter-de Weerd en Mark Valentijn winnen ieder €25,-. De dinerbon van restaurant Bij de Pastorij werd gewonnen door Belleter-de Weerd.
De cafésprint t.w.v. €100,- valt eveneens ten deel aan Philip Geerdink. Last but not least is de toezegging van Pieter Goeree die een jonge duif 2025 kweekt voor de snelste twee 1e getekenden van de uitslag en dat zijn geworden: Philip Geerdink en Jan Severijnen.

Dit was het dan voor dit seizoen, mijn dank gaat uit naar ons voltallige inkorfteam, mijn medebestuurders, al onze sponsors die voor ons van levensbelang zijn, Brigitte en niet op de minste plaats al onze deelnemers zonder wie het maar een saaie bedoeling zou zijn. Hopelijk zijn we in 2025 allemaal weer van de partij en voorlopig tot zondag a.s op de Haringparty die begint om 18.00 uur. De zaal wordt geopend om 17.00 uur.

Oudoe