► Team Top Pigeons gaat erop uit…

PWA V/D MEULEN, SIRJANSLAND

Op zondag 29 september 2024 zette Team Top Pigeons koers naar Sirjansland om Walter v/d Meulen en zijn fenomenale stam ‘Barcelona duiven’ te bezoeken. Walter zijn duiven waren verantwoordelijk voor 3 nationale overwinningen van de recente 6 edities in Nederland.

→ 1e Nationaal Barcelona 2023 – PWA v/d Meulen – Origineel PWA v/d Meulen
→ 1e Nationaal Barcelona 2022 – Pieter Goeree – 50% PWA v/d Meulen
→ 1e Nationaal Barcelona 2018 – J.L. de Bruine – Origineel PWA v/d Meulen

Op Barcelona is Walter altijd een van de te kloppen mannen. Dat komt niet uit het niks want Walter won in het verleden al meerdere keren top 10 Nationaal Barcelona. In 2022 was hij in de picture van Barcelona omdat hij de 2e Internationale asduif Barcelona had over 2 jaar. Een jaar later werd hier nog een schepje bovenop gedaan met de 1e Nationaal Barcelona 2023.

Walter beschikt over een heel bijzonder palmares van Barcelona maar ook van andere vluchten excelleert hij keer op keer. Wat te denken van 1e Nat. Bergerac, 4e Nat. Bordeaux, 5e Nat. Perpignan, 7e Nat. Bordeaux, 7e Nat. Périgueux, 8e Nat. Perpignan, 8e Nat. Périgueux, enzovoort. Dit alles betekent een gouden combinatie, maar de vele referenties op Barcelona maken de duiven Walter uniek. Goede vriend Jacky de Bruine won in 2018 de 1e Nationaal Barcelona met zijn ‘’WALTER’’ en in 2019 won Jacky opnieuw een topprijs met de 2e Nationaal Barcelona door ‘’MR. FIT’’. Beide duiven zijn voor een groot deel van Walter afkomstig. Vorig jaar kwam dan als klap op de vuurpijl het bericht dat Pieter Goeree de 1e Nationaal Barcelona verzekerde met ‘’CATALANA’’. De moeder werd opnieuw gekweekt door Walter. Het sprookje werd dan ook compleet gemaakt toen ‘’’BONT 760’’ geklokt werd om 05.21 en gekroond werd tot 1e Nationaal Barcelona 2023.

Wij zijn blij aan te kondigen dat Walter v/d Meulen deelneemt aan de Pearls of the Sky. Hierin komt een kind van ‘’BONT 760’’ (1e Nationaal Barcelona 2023) en ‘’SUPER KWEKER 823’’ (de absolute stamvader van Walter).

Team Top Pigeons